Înnot pentru bebeluși (metoda NHT)

Semne de risc pentru o dezvoltare atipică la copii 3-6 luni
2018-03-11
Semne de risc pentru o dezvoltare atipică la copii 6-9 luni
2018-03-11
Arată tot

Înnot pentru bebeluși (metoda NHT)

Înnot pentru bebeluși (metoda NHT)

Înnotul pentru bebeluși este un program foarte popular și distractive pentru mamă și bebeluș. Sunt diverse metode și școli, pe baza cărora se concept aceste programe, este important însă indifferent de metoda aplicată, ca acel timp petrecut în apă să fie plăcut și de folos.

Această metodă este ideală pentru micuții în vârstă de câteva săptămâni până la vârsta de 20 de săptămâni, deoarece sistemul imunitar și incapabilitatea reținerii căldurii corpului, nu le permite înotul în bazinul pentru copii.

Chiar din acest motiv, micuții cu vțrstele atțt de fragede iau parte la ședințe personalizate, într-o sală special amenajat pentru aceast activitate. Țelul nu este de a-i aduce pe micuții lor fiecare zi la înot, ci să învețe de la un personal specializat cum pot să le facă o activitate prin mișcare în apă, acasă la ei, incluzând aceste activități plăcute în programul bebelușilor.

Acest tip de serviciu este recomandat acelor părinți, care de mic doresc șă-și acomodeze copilașul cu apa și să le ofere micuților chiar și la această vârstă fragedă posibilitatea de a se împrieteni cu mișcările în apă.

Această metodă este bazat pe teoria neurohidroterapiei (NHT), conceput de Dr. Schultheisz Judit, medic șef al unei organizații non-guvernamentale din Ungaria, care are ca scop dezvoltarea copiilor premature, sau cu nevoi special.

Însă această metodă poate fi aplicată pentru bebeluși șănătoși, fără deficiențe, cu o dezvoltare tipică, chiar oferind un surplus în această activitate ludică, petrecută în apă.

Înot pentru bebeluși în grup (în piscină)

Bebelușii cu vârstele de 4-5 luni sunt deja ”pregătiți” de a participa la ședințe de înot în piscină împreună cu părintele.

În centrul nostrum s-a amenajat o piscină pentru copii, cu o temperatură între 32/34 grade, apa fiind tratată cu oxygen active în loc de clor.

Activitățile se desfășoară în grupuri mici de 3-5 copii, cu participarea părintelui și a unui terapeut. Chiar și acest aspect este unul, prin care devine un alt tip de activitate față de înotul classic pentru bebeluși, deoarece aici este posibilitatea de a personalize exercițiile pentru fiecare copil – fiindcă formarea unui grup omogen este foarte greu, de fiecare data vor fi copii mai ”isteți”și copii mai ”lenți”.

La aceste ședințe prin joc dezvoltăm abilitățile de mișcare, echilibrul, coordonarea mișcărilor, dar totodată oferim un cadru bogat de cântece pentru dezvoltarea limbajului, mișcărilorfine respective abilitățile de socializare.

Pe lângă acesta, dorim să acomodăm micuții cu caracteristicile apei, dorim să formăm siguranța lor în apă, totodată să-i învățăm regulile de bază a jocurilor în apă, pentru siguranța lor.