Betlehemi öröm

Időben tudnak segíteni
2017-11-14
Ünnep az emberöltőben
2017-11-14
Mindent mutat

Betlehemi öröm

Az Avram Iancu általános iskola gyermekei varázsoltak karácsonyi hangulatot a Boldog Scheffler János Központ közösségének.

Felemelő élményben volt részük kedden este a Boldog Scheffler János Központ terápiáit látogató gyermekeknek, azok szüleinek és a teljes munkaközösségnek, hiszen az Avram Iancu Általános Iskola V-VIII. osztályos tanulói tettek látogatást a Coşbuc utca 2-es szám alatti épületben és adták elő betlehemes játékukat. A Kristályszemek színjátszó csoportot alkotó gyerekek Gál Eszter magyartanár és Csorján Árpád történelem-vallástanár vezetésével kökényesdi betlehemest dolgoztak fel, és harangjátékukkal, gitárral kísért énekükkel, mozgalmas cselekményű produkciójukkal igazi karácsonyi élményt nyújtottak mindenkinek.

Betlehemes játékukat az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány által rendezett kárpát-medencei „SzékelyKapuk-ZöldKapuk” program keretében adták elő. A program célja a résztvevő iskolák, pedagógusok és gyerekek népművészeti hagyományokkal, közösségi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása. Része egy verseny, melyre csoportok jelentkezhettek, ez két részből áll: betlehemes játékot kell összeállítaniuk és minél több helyen bemutatniuk, valamint egy a környezetvédelemre épülő vándorkiállítást megalkotniuk és népszerűsíteniük.

A gyerekek játéka a Boldog Scheffler János Központban is közelebb hozta a Karácsony hangulatát, rámutatva az ünnep lényegére, a gyermek Jézus megszületése okozta tiszta örömre.