Egy kis ünnep

Ünnep az emberöltőben
2017-11-14
Hinta-palinta
2017-11-14
Mindent mutat

Egy kis ünnep

Ünnepváró foglalkozást tartottak péntek este a Boldog Scheffler János Központban.

Adventhez közeledve egyre többet gondolunk az ünnepre. Várjuk, vagy halasztanánk, lassan örömmel telünk meg, vagy félünk a teendők sokasága, és a nyüzsgés miatt? Akárhogy is legyen, az ünnep elérkezik. De mitől lesz teljes, igazi és értékes számunkra? Ha át tudjuk élni, ha őszintén fel tudunk rá készülni. Ezt vallják a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek és ezért is szerveztek adventi ünnepváró kézműves foglalkozást november 22-én, pénteken este öt órától a Boldog Scheffler János Központban, a terápiákat látogató gyermekek, és családjaik számára.


Már napokkal előtte nagy volt a készülődés, a szülők egy része önként vállalkozott arra, hogy Mátyás M. Gemma nővérrel előkészítik az eszközöket és kellékeket, így péntekre minden csak a gyerekekre várt. A kis kezek pedig ragasztottak, festettek, vágtak, így a papírból, gurigákból és kupakokból valódi dísztárgyak, ünnepi dekoráció készült. Hiszen minden gyerek ügyes, minden alkotás egyedi, szép, mert szeretettel készült. A résztvevők örültek a saját, és egymás sikerének.

A munka közben pedig nem csak tárgyak születtek, hanem valami más is. Egy kis ünnep a szívekben, ami most elkezd növekedni és karácsonyra olyan nagy is lehet, hogy már nem fér meg egy helyen, hanem osztani, továbbadni kell másnak is.