Lakatos Katalintól búcsúzunk

A segítségnyújtás népszerűsítése
2017-11-14
Empatikusabb pedagógusok (+videó)
2017-11-14
Mindent mutat

Lakatos Katalintól búcsúzunk

Súlyos betegséget követően, október 26-án elhunyt Lakatos Katalin, a Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika (BHRG) Alapítvány szakmai vezetője, Központunk partnere és barátja.

Sokat köszönhetünk Katinak. Ő képezte, készítette fel terapeutáinkat, kísérte a Boldog Scheffler János Központ szakmai előmenetelét, bármikor készséggel segített, jött, előadásokat tartott, adta nevét a kezdeményezéseinkhez. Halála igazi veszteség számunkra is, mert személyében egy jó baráttól is búcsúzunk. De bízunk abban, hogy lelke a Teremtőnél nyugszik, s az örök életben mind együtt leszünk majd az Istenben. Nyugodjék békében.


Lakatos Katalin a BHRG Alapítvány szakmai vezetője volt, ő alkotta meg a hidroterápiás rehabilitációs gimnasztika módszerét, számtalan gyermeken segített, hogy életük jobb legyen. A legsúlyosabb eseteket kérte, akiken más, már nem tudott segíteni. Korábban erről, a bsjk.ro oldalon közzétett interjúban így vallott: „A hidroterápiás rehabilitációs gimnasztika (HRG) módszerét 1982-1984-től kezdtem kialakítani. Heti tíz-tizenhat órákat voltam vízben sérült gyerekekkel éveken keresztül, hogy meglegyen az a több, mint ezer feladat, amivel fel lehet építeni, fel lehet hozni a gyerekeket egy alacsony szintről, egy magasabb szintre. A tervezett szenzomotoros tréningek egy Eötvös Lóránt Tudományegyetem-beli tanulmányom után – ahol szenzoros integrációs terápiák kurzust végeztem – kezdődött, majd a Budapesti Korai Fejlesztő Központ munkatársaként a legsúlyosabb eseteket kaptam meg. Azokat kértem, akikkel mások már nem tudtak foglalkozni, és velük értem el eredményeket. Egy év után az egyéniben kezdett gyerekek csoportba mehettek, tehát 1992-1993-tól van a szárazföldi tervezett szenzomotoros tréningek terápia, az egyéni és a csoportos.”