Serviciile noastre

Nyári intenzív hét - az önellátás fejlesztés

A nyári intenzív hét 24 órás együtt dolgozást feltételez a terapeuták és a gyerekek között. A 7-15 éves gyerekek 5 napon keresztül a élet mindennapos tevékenységeit és a szociális készségeik fejlesztő terápiáit egy természet közeli helyen élhetik meg. A fejlesztő hét elsődleges célja az önellátás gyakorlása és a kortárs közösségbe való beilleszkedés. Az intenzív héten több terápiás helyzetet teremtenek a szakemberek annak érdekében, hogy a már megtanult alap képességeket tudják-e valós élethelyzetekben alkalmazni. Szociális készségek fejlesztése A terápiás csomag része a mozgás fejlesztés, gyógytorna és a csoportos TSMT terápia, hiszen a mindennapi életbe a családok egy részénel nem épül be a rendszeres testmozgás. Az inetnzív hét alatt a gyermekek minden reggel tornával indítják a napot és még napi egy mozgás fejlesztést is kapnak, így szoktatva a mozgás fontosságára. A terápák mellett kulcsfontosságú a közös beszélgetések, a játékok, a tábortűz A fejlesztések és a megfigyelések alapján a terapeuták egy értékelést készítenek, mely alapján a szülők egy objektív képet kapnak gyermekük viselkedéséről egy olyan környezetben amit még nem ismernek és ahol nincs meg az otthon kényelme. A kiérteklés alapján a szakemberek próbálnak a szülő tudomására adni, hogy a jövőben mire kell hagnsúlyt fektetni a mindennapokban.

Nyári intenzív hét - az önellátás fejlesztés

A nyári intenzív hét 24 órás együtt dolgozást feltételez a terapeuták és a gyerekek között. A 7-15 éves gyerekek 5 napon keresztül a élet mindennapos tevékenységeit és a szociális készségeik fejlesztő terápiáit egy természet közeli helyen élhetik meg. A fejlesztő hét elsődleges célja az önellátás gyakorlása és a kortárs közösségbe való beilleszkedés.

Az intenzív héten több terápiás helyzetet teremtenek a szakemberek annak érdekében, hogy a már megtanult alap képességeket tudják-e valós élethelyzetekben alkalmazni.

Szociális készségek fejlesztése

A terápiás csomag része a mozgás fejlesztés, gyógytorna és a csoportos TSMT terápia, hiszen a mindennapi életbe a családok egy részénel nem épül be a rendszeres testmozgás. Az inetnzív hét alatt a gyermekek minden reggel tornával indítják a napot és még napi egy mozgás fejlesztést is kapnak, így szoktatva a mozgás fontosságára.

A terápák mellett kulcsfontosságú a közös beszélgetések, a játékok, a tábortűz

A fejlesztések és a megfigyelések alapján a terapeuták egy értékelést készítenek, mely alapján a szülők egy objektív képet kapnak gyermekük viselkedéséről egy olyan környezetben amit még nem ismernek és ahol nincs meg az otthon kényelme. A kiérteklés alapján a szakemberek próbálnak a szülő tudomására adni, hogy a jövőben mire kell hagnsúlyt fektetni a mindennapokban.