Tartásvizsgálat

Gyógytorna Felmérés – Mozgásvizsgálat
2018-01-23
Pszicho-edukacionális profil vizsgálat (PEP3)
2018-01-23
Mindent mutat

Tartásvizsgálat

Tartásvizsgálat 

A tartásvizsgálat egy modern és korszerű a speciálisan erre kifejlesztett készülékek alkalmazása. Ezek kifejezetten alkalmasak egy pontos és objektív diagnózis felállítására, de a terápiás folyamat során alkalmasak a fejlődés követésére is.

Három fő egységből áll, melyek mindegyikéhez egy számitógépes software tartozik, igy a minden eredmény elektronikusan kerül majd feldolgozásra és közvetlenül a vizsgálat után már megtekinthető.

 

Milyen területek vizsgálatára alkalmas?

  • Tartásvizsgáló egység – a gerincoszlop éltéréseit térképezi fel speciális videokamerák és a hozzájuk tartozó software segítségével.
  • Stabilométeres egység – az egyensúly és súlypont eloszlás zavarit vizsgálja. Speciálisan beépített szenzorok segítségével képes meghatározni a test súlypont elosztását, könnyen beazonosítva a nem helyes terhelés helyét és irányát.
  • Podoszkóp – a talp és ennek deformitásait vizsgáló egység

A vizsgálat eredményeit automatikusan ki tudják nyomtatni szakembereink, igy a kliens konkrét, állapotát objektíven dokumentáló, képanyaggal dokumentált eredménnyel távozhat.

 

Fontos tudni:

  • nem invaziv / nem fájdalmas vizsgálat, ezért gyereknél is alkalmazható
  • időtartama 5-25 perc, annak függvényében, hogy mely területek vizsgálata igényelt
  • a vizsgálat alatt a kliensnek le kell vetkőznie, ezért érdemes olyan alsóneműben (akár fürdőruhában) érkezni, mely kényelmes, nem érzi benne feszélyezve magát, viszont nem takarja ki a gerincoszlopot, a medence vonalát
  • a vizsgálat elvégezhető bármilyen korú, már önállóan állni tudó gyermeken, akit akár bármilyen fajta motivációval (pl: mesét nézve tableten) a  szülő rá tud venni arra, hogy pár percig mozdulatlanul megálljon