Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an Centrul Fericitul Scheffler Janos se alătură acelor zile mondiale, care au strânsă legătură cu activitatea noastră.
Prematuritatea în ultimii ani a fost mult mai mult în focusul nostru, deoarece am derulat un proiect RO-HU 450, cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul căreia copii născuți prematuri au beneficiat de screeninguri și follow up al dezvoltării gratuite, respectiv consulturi medicale (oftamologice și audiologice) gratuite.
Anul acesta cu ocazia acestei zi mondiale, am organizat trei evenimente importante:
– prima a fost o sesiune de workshop în limba română, cu Otilia Mantelers, despre dezvoltarea emoțiilor copiilor, care în general este o tematică de mare impact în orice relație părinte copil, dar credem, că în cazul copiilor prematuri acesta are un rol mult mai important. Sosirea lor în această lume a fost mult mai ”bogat” din nefericire în diverse evenimente, care au putut marca dezvoltarea emoțională echilibrată și totodată au putut marca și atașamentul, relația părinte copil.
Acest workshop a avut ultima întâlnire ieri, mulțumim tuturor participanților atenția acordată!
– al doilea eveniment, va avea loc mâine, va fi un workshop interactiv despre masajul bebelușului, care considerăm că este tot o tematică foarte strâns legat de această zi, de copii prematuri, deoarece contactul fizic cu mama pentru ei are o importanță mult mai mare.
Evenimentul (în limba maghiară) va avea loc mâine, 18 noiembrie, de la ora 10.00! Toate detaliile legate de acest eveniment le găsiți pe pagina noastră de facebook! Vă așteptăm cu drag!
– al treilea eveniment va fi o expoziție foto, organizat în special pentru familiile care au participat în cadrul proiectului la programele noastre, la screeninguri sau evaluări. Le mulțumim pentru încrederea acordată, le mulțumim pentru deschiderea lor și că ne împărtășesc prin aceste portrete frumusețea vieții!
Expoziția poate fi vizionat pe perioada workshopolui de masaj al bebelușului, care va avea loc mâine.
Toate aceste evenimente au fost/sunt GRATUITE și se desfășoară în cadrul proiectului RO-HU 450, cu sprijinul Uniunii Europene.