Azért mert szerettek jöttem a világra, lettem új fény, csillag, szülők boldogsága. Szeressetek mindig igaz szeretettel, a kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember.” (Ismeretlen szerző)
Minden évben vannak olyan jeles világnapok, melyek kapcsán igyekszünk mi is, a Boldog Scheffler János munkaközössége, hogy tegyünk valamit, amivel felhivjuk a figyelmet azokra, akikről ez a világnap szól.
November 17 a Koraszülöttek Nemzetközi Világnapja!
Ez a világnap nemcsak azért kiemelten fontos központunk számára, mert számos koraszülött kisgyerek van, akikkel hosszabb-rövidebb ideig összefonódik az útunk szakemberként, hanem azért is, mert idén zárul le egy többéves projektünk, a RO-HU 450 pályázat, melynek keretén belül a fókuszban az Európai Únio támogatásával a koraszülött babák szűrése és a várandós anyukák prevenciós kisérése állt!
Idén három fontos eseményt rendeztünk ezen világnap alkalmából:
– az első egy online workshop sorozat volt, melyet Otilia Mantelers pszichológus vezetett és tegnap zárult le.
Célja elsősorban a szülő-gyerek kapcsolat, a korai kötődés majd a későbbi érzelmi fejlődés, a gyermekek és szülők kapcsolatának megértése volt, hiszen a koraszülött babák (és nem csak) esetében több olyan traumatikus történés érhető tettem, melyek befolyásolhatják a gyermekek egészséges érzelmi fejlődését, a kötődés kialakulását valamint majd a későbbi szülő-gyerek kapcsolatot. Köszönjük szépen minden érdeklődőnek a részvételt!
– második eseményünk, Bedőházi Szende interaktiv előadása lesz Babamasszázs lehetőségei és jótékony hatásai cimmel, melyre november 18-án, szombaton 10.00 órától kerül sor a Megmaradás házában.
A babamasszázs jótékony hatásai nemcsak az egészséges csecsemők esetében kiemelt fontosságuak, de a korababák esetében az anyával való ilyen direkt, közvetlen kapcsolódás méginkább fontos úgy a baba mint az anya számára.
Minden érdeklődőt szeretettek várunk, az eseménnyel kapcsolatos információkat megtalálják facebook oldalunkon!
– harmadik eseményünk pedig egy fotókiállitás lesz, melyen koraszülött babákat/kisgyerekeket és várandós kismamákat fotóztunk. Ők azok, akik részt vettek szűréseinken, fejlesztéseinken vagy programjainkon.
Szerettük volna megmutatni, hogy milyen csodálatos az élet és a fejlődés, hogy ezek az egykoron aprócska pici emberkék milyen csodálatos kis hősök és hogy fejlődnek, gyarapodnak és csodaszép gyerekek és testvérek lettek.
A kiállitás a délelőtti babamasszázs előadás alatt lesz megtekinthető az előcsarnokban!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a holnapi programjainkon, melyek a RO-HU 450 projekt keretén belül valósulnak meg, az Európai Unio támogatásával. A rendezvényeken való részvétel és a kiállitás megtekintése INGYENES!