Baba mama programok

Minden kisbaba érkezése talán az egyik legnagyobb öröm, ami bekövetkezhet egy család életében. A baba életének első két éve, igencsak fontos saját fejlődése, a szülővel való biztonságos kötődés és nem utolsó sorban az anya számára.

Ebben az első két évben fejlődik a leggyorsabb és a legtöbbet kisbabánk, így nagyon fontos, hogy minden környezeti feltételt megteremtsünk neki, ami segítheti fejlődését, motiválhatja és stimulálhatja őt. Ez nemcsak számára nagyon hasznos, de az anya-gyerek kapcsolat szempontjából is, hiszen megalapozza a biztonságos kötődést és sok közös élményt ad a babának és a mamának.

Ugyanakkor nagyon fontos, és nem szabad elfeledkeznünk arról a szempontról sem, hogy az anyává válás egy folyamat, mely ugyan elkezd megszületni és formálódni a babavárás ideje alatt, de közel sem ér véget a baba megszületésével, hanem foylamatosan fejlődik és alakítja az újdonsült kismamák személyiségét. Fontos, hogy ebben az időszakban érezzék van segítségük, vannak velük hasonló élethelyzetben lévők, akikkel tudnak beszégetni, élményeket és nehézségeket megosztani.

Mondóka csoport (3-24 hó)

A foglalkozás magyar nyelven zajlik. Hangszerek, mondókák, ölbéli játékok, szabad játék és sok mosoly, jókedv!

Korcsoport: 3-24 hó gyerekeknek

A foglalkozás minimum 5 maximum 12 baba- mama páros részvételével zajlik.

Baba mama torna (3- 36 hó)

Mozgásos foglalkozások a legkisebbeknek. Mozgásfejlesztés, szenzoros játékok, közös játék.

Kezdő és haladó csoportba lehet jelentkezni:

  • KEZDŐ csoport 3+ hónaptól – amíg nem közlekedik önállóan, NEM mászik négykézláb.
  • HALADÓ csoport aktívan közlekedik négykézláb/ önállóan jár – 3 éves korig

A foglalkozás minimum 4 maximum 8 baba- mama páros részvételével zajlik.

Abban az estben, ha nincs meg a minimális létszám a foglalkozások elmaradnak! Erről mindig az adott bejegyzésben értesítjük a jelentkezőket, ezért érdemes a foglalkozások előtt ellenőrizni a frissített posztokat.

A csoportok összetétele vegyes nyelvű. (RO/HU)

BABAÚSZÁS

Mozgásfejlesztő foglalkozás vizben babáknak – játékok, éneklés és különböző mozgásos feladatok által.

Kettő csoportba lehet jelentkezni:

  • Kezdő csoport (hason fekszik/ kúszik)
  • Haladó csoport (önállóan közlekedik négykézláb/ vagy jár)

A foglalkozásokon a minimális létszám 3 maximális 8 baba mama páros.

A csoportok összetétele vegyes nyelvű. (RO/HU)

Abban az estben, ha nincs meg a minimális létszám a foglalkozás elmarad.

Terhestorna – BodyArt Pre es Postnatal

Ingyenesen látogatható terhestornát (pre- és posztnatal) indít a bodyArt School Románia szakembereivel.

Terhestornát a várandóság bármely szakaszában el lehet kezdeni és lehet végezni, erről viszont fontos tájékoztatni a kismama kezelőorvosát.

A Szatmáron egyedülálló tevékenység a „Hatékony Szűrési és Prevenciós Programok Fejlesztése és Tesztelése ROHU–450” projekt keretein belül jön létre, amely a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések szűrését, a korai felismerést, valamint a koraszülött gyermekek fejlődési rendellenességeinek prevencióját tűzte ki céljául. A projekt az INTERREG V-A Románia–Magyarország 2014-2020 Együttműködési Program 9/a – „az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése” beruházási prioritás keretében az Irgalmas Rendi Nővérek Egyesülete és a magyarországi, Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó partnerségében valósul meg.