Intenziv fejlesztési hetek

Az intenzív fejlesztési hetek nagyon fontos szerepet töltenek be egy gyermek rehabilitációs folyamatában vagy akár a prevenciós tevékenységben is.

Átlagosan a terápiás tevékenység heti egy vagy akár két fejlesztési tevékenységet jelent, de az intenzív fejlesztési hetek alkalmával a gyermekek minden nap, akár napi több órában is fejlesztésen vesznek részt, akár több terápiás forma ötvözésével. Ennek hatékonysága nem kérdéses, sokszor használják a fejlődés beindítására, sokszor használják a fejlesztési folyamat közben egy egy újabb intenzív ingercsomagként, de gyakran kerül alkalmazásra a már elért fejlettségi szint megtartásához, szinten tartásához.

Ezek az intenzív fejlesztési hetek elérhetőek elsősorban a központunk kedvezményezettjeinek, de egy külön várólista alapján külsősök is igénybe vehetik, akár más településen élők is. Számukra lehetőségünk van vendégszobáinkban szállást biztosítani, mely megkönnyiti a gyermekek pihenését a terápiás foglalkozások között.

Elérhető intenzív fejlesztési heteink:

Thera Suit neurorehabilitációs fejlesztő hét – elsősorban mozgásosan sérült kisgyermekek számára (neurológiai vagy mozgássérülés esetén)

Gyógypedagógiai intenzív fejlesztő hetek – olyan kisgyerekeknek, akik elmaradást mutatnak kortársaikhoz képest az értelmi és a beszédkészségekben

Játékterápiás intenzív fejlesztő hetek – valamilyen érzelmi vagy szociális nehézséggel küzdő kisgyerekek számára, elsősorban szorongó, jól funkcionáló autizmussal élő kisgyerekek számára

Szülőkonzultáció viselkedésproblémás gyermekek szüleinek, illetve autizmussal élő gyerekek szüleinek

Autizmus specifikus intenzív fejlesztési hetek – elsősorban autizmussal élő kisgyerekek számára

TSMT és hidroterápiás intenzív hetek – babáknak illetve eltérő fejlődésű kisgyerekeknek, akiknek nehézségeik vannak a figyelemmel, együttműködéssel, részképességekkel, illetve mozgásos problémákkal élő kisgyerekek számára is ajánljuk

Gyógytorna intenzív fejlesztési hetek – elsősorban enyhébb mozgásproblémák esetén javasoljuk

Külsős érdeklődők számára az intenzív fejlesztési hetek csak előzetes felmérések alapján, terápiás javaslat után vehetők igénybe.