Nyári táborok

A nyár a legkiválóbb lehetőség arra, hogy gyermekünk értékes és hasznos időtöltésbe fogjon. Éppen ezért központunk tábor jellegű nyári intenzív fejlesztő heteket szokott meghirdetni különböző tematikákkal.

Ezek a tematikus hetek egyaránt szólnak a központunk kedvezményezettjeinek, de nyitottak külsős gyermekeknek is, hiszen céljuk a közösségi nevelés, a játékos fejlődés és a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltése.

Táboraink a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit próbálnak megszólítani, és az egyes korosztályoknak megfelelő tematikával várni a gyermeket.

Tábor típusaink:

Ovis élménytábor

Korosztály: 2,5-4 év.

Foglalkozások jellege: élmény és játék alapú foglalkozások. Cél a szülőtől való leválás segítése, a közösségi élmény megszerettetése, a csoportban való felszabadult játék és aktivitás fejlesztése és számos fejlesztő tevékenység kipróbálása.

Kutyás tábor

Korosztály: 3-5 illetve 6-9 év (itt mindkét korcsoportnak hirdetünk programokat)

Foglalkozások jellege: ebben a táborban hivatásosas képzett segítő kutyák vesznek részt, felvezetőikkel, akik minden foglalkozáson részt vesznek. Ebben a táborban leginkább azokat a gyerekeket várjuk akik számára nemcsak élmény lehet egy kutyával való munka, hanem valódi segítség. A kutyás foglalkozásokon túl más, élmény alapú foglalkozások is gazdagítják a programot a korosztályoknak megfelelően. Ajánljuk szorongó, nehezen beilleszkedő, visszahúzódó, érzelmi problémákkal küzdő gyermekeknek.

Önellátós tábor

Korosztály: 6-12 év

Foglalkozások jellege: ebben a táborban az a cél, hogy a gyermekek minél inkább megtanuljanak és gyakorolhassák az életkoruknak megfelelő önálló aktivitásokat. Legyen itt szó a ház körüli teendőkről, önellátási feladatokról vagy konyhai tevékenységről – mindezek gyakorlásásra és megtanulására nyújt lehetőséget ez a tábor. De mindemellett nagy hangsúly van a csoportban való beilleszkedésen, a csapatmunkán, a szabálykövetésen és az önálló tevékenységszervezésen.

Iskola előkészítő tábor

Korosztály: 6-7 év

Foglalkozások jellege: ennek a fejlesztő hétnek konkrétan célja az iskolába készülő gyerekek felkészítése az iskolakezdésre. Egy utolsó nagy hajrá az iskola előtt, ahol olyan fejlesztő foglalkozások várják majd az érdeklődőlet, melyek előhangolják a gyerekeket az iskolai órákra. Nagy hangsúly kerül a finom- és grafomotorika fejlesztésére, a téri tájékozódásra, a szenzoros integrációra, a figyelemfejlesztésre, a monotónia tűrésére stb.

Mozgásos tábor

Korosztály: 8-12 év

Foglalkozások jellege: ez a tábor kifejezetten a mozgásra, az aktív időtöltésre helyezi a hangsúlyt. Évről évre változik a meghirdetett foglalkozások jellege, de mindegyik alapja a mozgás, legyen az vízben, szárazföldön, zenével vagy anélkül, a lényeg, hogy megszerettessük az aktív és egészséges életformát a gyerekekkel.