A Boldog Scheffler János Központ azzal a céllal jött létre 2012-ben, hogy a régióban élő gyermekek egészséges fejlődésének és hatékony fejlesztésének segítője, támogatója és előmozdítója legyen.

A Központ indulásakor a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátására és fejlesztésére összpontosítottak a szakemberek, viszont 2015. decembere óta az egészséges gyerekek fejlesztése is szerepel a tevékenységi palettán: a prevenció, az egészség megőrzése, az egészséges fejlődés elősegítése és biztosítása. Hivatalosan is két különálló akkreditált szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményként működik jelenleg. A Rehabilitációs és Terápiás Központ, valamint a Prevenciós- és Fejlesztő Központ az elmúlt évek során több, mint havi 200 gyereknek biztosított komplex diagnosztikai felmérést és terápiát, amellyel nem csak a helyi közösségnek nyújtottak elengedhetetlen segítséget. Évente több mint 12.000 terápiát és 1000 felmérést tartanak a szakemberek.

Az intézmény a jövőben is folytatja majd a munkát, amennyiben Önök is hozzájárulnak e missziós elhivatottság támogatásához azzal, hogy adójuk 3,5 százalékával segítik a Boldog Scheffler János Központ szocialis szolgáltatásait. Ez megnöveli az állampolgár kezében lévő eszközök súlyát, hiszen maga dönthet arról, hogy adójának egy része hova kerüljön. Érdemes felajánlani, hiszen ha nem teszi meg, az összeg akkor sem tér vissza az adózóhoz. A formanyomtatványok kitöltésében mindenkinek segítünk központunk székhelyén a Kazinczy (Ştefan cel Mare) utca 9-es szám alatt.