Felnőttek számára is elérhetőek a gyógytornás és fizikoterápiás kezelések a Boldog Scheffler János Központban

A gyógytorna az egyik legősibb terápiás módszer, amelyet az elmúlt évtizedben kiemelt sikerrel használtak úgy a megelőzésben, mint a rehabilitációban. Fontos szerepe van a sportsérülések megelőzésében, a műtétre való felkészülésben, ugyanakkor sokszor elengedhetetlen a műtétek után, hogy az izületeket és az izomzatot megerősítsék. Legtöbbször mozgásszervi, belgyógyászati, de akár neurológiai, kardiovaszkuláris, endokrinológiai esetekre is kiváló megoldás lehet egy rehabilitációs szakorvos által előírt terápiás foglalkozás.

A Boldog Scheffler János Központban minden héten egyszer 16 és 20 óra között Dr. Vașadi Ancuța Rodica, rehabilitációs szakorvos várja a pácienseket az intézményben.

A klasszikus és a vizi gyógytorna mellett lehetőség van a hidroterápiás kezelésre, a Schroth módszer alapján tridimenzionális gerinckezelésre, a tridimenzionális gerincelongációs kezelésre, a különböző elektroterápiás kezelésekre, a lökéshullám kezelésre, továbbá a TECAR kezelésre, a lézerterápiára, a bioptronos kezelésre, az ultrahangos kezelésre, a crioterápiára, a mágnesterápiás kezelésre, emellett lehetőség van a vízalatti vízsugár kezelésre, a hidromasszázsra, a négyrekeszes galvánfürdőre, a tartásvizsgálatra, a podoszkópos talpvizsgálatra, az artromot általi térdizület mobilizációra és természetesen a gyógymasszázsra is. A gyógytornának ugyanakkor nagy szerepe lehet abban, hogy rávezesse a pácienseket a helyes testtartásra, hiszen sokaknál akik ülőmunkát végeznek, hamar kialakulhat a helytelen testtartás, a diákoknál pedig egyre gyakoribb probléma a hátgerincferdülés így egy helyesen megtervezett és kivitelezett rendeszeres terápiával nagyon sok baj már időben megelőzhető.

A felnőtt rehabilitációs szakrendelésekre a Boldog Scheffler János Központ recepcióján lehet jelentkezni személyesen a Ștefan cel Mare utca 9 szám alatt, vagy a 0361-408872, 0770-737471-es telefonszámokon, minden hétköznap 8 és 18 óra között.