Szakorvosi vizsgálat

A rehabilitációs vizsgálat egy klinikai vizsgálatból és egy részletes beszélgetésből áll, amelyen keresztül az orvos felállíthatja a beteg diagnózisát, vagy diagnózisait.

A rehabilitáció a reumatológiai, ortopédiai, neurológiai, poszttraumás stb. betegségek kezelését jelenti. Ezen állapotok megelőzését is segíti.

Reumatikus betegségek: artrózisok, ízületi gyulladás, szpondilózis, akut és krónikus gerinc-, váll-, csípő-, térd-, lábfájdalmak.

Ortopédiai-traumás állapotok: térd-, csípő ízület artrózis, gerincferdülés, csigolya-statikai rendellenességek, törések, ficamok, csípő- és térdprotézisek kezelése stb.

Neurológiai állapotok: lumbago, agyvérzés, stroke utáni felépülés, porckorongsérvek, kezelése stb.

Testtartási zavarok felnőtteknél és serdülőknél: kifózis, lordózis, szkoliózis.

Azok a páciensek akik rehabilitációs kezeleséket szeretnének végezni tudniuk kell, hogy a konzultáció során bekérik az összes orvosi dokumentumot (orvosi vizsgálatok, paraklinikai vizsgálatok – röntgen, MRI, CT, ultrahang, orvosi levelek), az összes anamnézist a betegségükről. Az orvosi okmányokkal nem rendelkező pácienseknél a szakorvosi vizsgálat előtt nem szükséges kivizsgálást végezni, szükség esetén az orvos később kéri.

A klinikai vizsgálatot követően a páciens megkapja a diagnózist és egy személyre szabott kezelési lapot, amely tartalmazza a rehabilitációs kezelési formákat.

Dr. Vașadi Ancuța Rodica
Dr. Vașadi Ancuța Rodica