Mindannyiunk életében előfordulnak szorongáskeltő helyzetek. Az ezekkel való megküzdési stratégiák lehetnek hatékonyak vagy diszfunkcionálisak (melyek távolabb visznek a céljainktól).
A lelki egészség, kiegyensúlyozottab élet, megfelelő mértékű önbizalom és egészséges szociális kapcsolatok fontos feltétele a problémák hatékony kezelése.
Szocializációs műhelyünk általános céljai közé tartozik, hogy a gyerekek felismerjék a szorongás jeleit és megtanuljanak alkalmazni különböző szorongáscsökkentő stratégiákat. Emellett fejlődik az énképük, önbizalmuk és szociális készségeik is.
Műhelyünket két életkori csoportra osztjuk:
– 7 és 10 év közötti gyerekek csoportja – akik többek között megtanulhatják, hogyan ismerjék fel a szorongás testi jeleit, hogyan azonosítsák a szorongást keltő helyzeteket, fejezzék ki megfelelően az érzelmeiket, és kezeljék hatékonyan a szorongást kiváltó helyzeteket.
– 11 és 14 év közötti gyerekek – akik esetében a fentebb említett célokon kívül több hangsúlyt fektetünk a megfelelő gondolkodásmódra, a szorongást fokozó gondolatok módosítására, illetve relaxációs technikák elsajátítására is.
FONTOS:
– első csoport időpontja keddenként 15.30
– a műhelyek korosztály és nyelvszerint indulnak majd. Az a csoport fog legelőször elindulni, ahol leghamarabb összegyűl a minimális csoportlétszám. A többi induló csoport időpontja egyeztetés során dől majd el.
– az első alkalom 50 RON, mely után bérletes rendszerben látogathatóak majd a műhelyfoglalkozások.
Érdeklődni és iratkozni a 0756-855819-es telefonszámon lehet, munkanapokon 8-16 óra között.