Az ünnep perceiből nem hiányozhatnak a találkozások és az újra-találkozások! Hiszen öröm ünnep is ez, hisszük hogy annak is kell lennie, még akkor is, ha vannak számunka és a Központ számára oly fontos emberek, akik ma nem ünnepelhettek velünk.
De jubileumot értünk el – egy 10 éves jubileumot, melyet az emberek szolgálatában tölthettünk – csendesen, a hétköznapokban s talán néha láthatatlanul. Ezért szerettük volna ma ezt kicsit ünnepélyesebben, ehhez az évfordulóhoz méltó eleganciával megünnepelni.
Együtt ünnepeltünk munkatársak és egykori munkatársak, egyházi és politikai képviselők, támogatók, szakmai partnerek, meghivottak, szülők és barátok.
Ünneplőben öltözve álltunk és tekintettünk vissza erre a 10 évre közösen, Szabó M Rita nővér gondolatait hallgatva. De nemcsak mi, hanem a lelkünk is ünneplőbe öltözött ma, hiszen büszkén állhattunk ma ott, közösen emlékezve az egybegyűltekkel annyi sokmindenre, amit közösen velük valósitottunk meg ezalatt a 10 év alatt. Mert van amit letennünk az asztalra és büszkék vagyunk arra, hogy ennyi minden van ebben a magunk mögött hagyott 10 évben!
Köszönet a Boldog Scheffler János Központ minden munkatársásnak, egykori munkatársának áldozatos munkájáért, köszönet az egyház és a politikai képviselőknek az eddigi támogatásukért és képviseletükért, köszönet az Irgalmas Nővérek rendjének azért, hogy otthont ad ennek az intézménynek és általa küldetést teljesit, köszönet minden szakmai partnerünknek és partner intézményeknek a közösen megvalósitott projektekért, köszönet a támogatóinknak, hogy méltónak tartják azt az ügyet amit képviselünk és anyagi támogatásukkal mellénk állnak, köszönet nem utolsó sorban a szülőknek, hogy bizalmat szavaznak szakembereinknek és ránk bizzák gyermekik fejlődését!
És köszönjük azoknak a mindig is ehhez a közösséghez tartozó munkatársnak, barátoknak akik ma már nem osztozhattak ezekben az örömteli percekben és találkozásokban, pedig munkájukat és gondoskodásuk nyomát örzik az épület falai, a fényképek és megannyi közös emlék – Nekik pedig köszönjük hogy voltak nekünk, hogy imserhettük őket, hogy dolgozhattunk velük! És kérjük, Odafentről továbbra is viseljék gondját Központunknak!
Boldog 10 éves jubileumot a Boldog Scheffler János Központnak!