Intenzív hetek 3-5 éves korosztály számára

Intenzív hetek 3-5 éves korosztály számára

Minden gyermek egyéni ritmusban fejlődik, azonban a korai életéveket szenzitív periódusnak tekintjük, mivel ebben az időszakban sokkal érzékenyebbek a környezetből érkező ingerek befogadására és feldolgozására.

Az intenzív fejlesztő hetek célja a gyermekek alapképességeinek és készségeinek egy heten át tartó intenzív fejlesztése. Az egyénre szabott terápiák nagy ugrásokat eredményezhetnek  a gyermek fejlődésében, melyet az életkorának és fejlődési szintjének megfelelő fejlesztő tevékenységek biztosítanak.

Intenzivitása abban rejlik, hogy heti 1-2 tevékenység helyett, naponta 3-4 fejlesztésen vehet részt egy egész heten át minden gyermek. Egyaránt hasznos a szülőnek és gyereknek, mivel így lerövidülhet a terápiás folyamat. 

A hét folyamán változatos terápiás módszerek segítik a gyerekek mozgásos, kognitív és szociális fejlődését: szenzomotoros terápiák, mint a hidroterápia és TSMT, valamint kognitív terápiák, egyéni és csoportos gyógypedagógia formájában.

A fejlesztések játékos  jellegűek, a gyerekek észrevétlenül, de célzott feladatokkal fejlődnek. Pozitív irányban változhat a gyermek együttműködése, csapatban történő közös munkája, szociális készsége, önellátása, melyek mellett az alapkészségekben is várhatunk előrehaladást.

 

Fontos tudnivalók!

  • csak a Központ szolgáltatásait igénybe vevő gyerekek számára elérhető program
  • az intenzív hetekre korlátozott számú helyet tudunk biztositani, ezért a részvétel jelentkezéshez kötött
  • minden jelentkezést a gyerek esetfelelőse bírál el, annak függvényében, hogy indokolt e vagy sem a gyerek számára és a megfelelő korcsoportba jelentkezett-e
  • az aktuális időpontokat meghirdetjük, kérjük figyeljék hirdető felületeinket (általában vakációk idején) , ahol minden részlet aktuálisan fel lesz tüntetve